Workshop Snellezen en mindmappen voor studenten/volwassenen

Algemene informatie          Data          Tarieven         Inschrijven          Referenties

Workshop 'Snellezen en mindmappen voor studenten/volwassenen'

Snellezen is een techniek om in een hoger tempo te lezen en de informatie toch te onthouden. Op de manier waarop de meesten van ons hebben leren lezen, fixeren we onze ogen op ongeveer ieder tweede woord. Door sneller te lezen 'zien' we meerdere woorden tegelijk. Begrijp je dan nog wel wat je leest? Hoe onthoud je wat je snel leest? Door sneller te lezen, moet je je beter concentreren. Voor afleidende gedachten is geen plaats in je hersenen. Daarom onthoud je de informatie beter.


Mindmappen is ontwikkeld door de Engelse psycholoog Tony Buzan. Deze techniek is ontwikkeld om delen van de hersenen te gebruiken die je normaal gesproken niet gebruikt. Hierdoor leer je sneller (de informatie wordt sneller opgenomen) en kun je beter onthouden. De techniek van het mindmappen sluit zeer nauw aan bij de wijze waarop onze hersenen werken. 
Mindmappen is onder meer geschikt voor het maken van aantekeningen, uittreksels, samenvattingen, projecten, werkstukken en presentaties. Ook is de techniek geschikt om complexe informatie te structureren, om gedachten te ordenen en om de creativiteit te vergroten. 


Wil jij je deze technieken ook eigen maken? In twee bijeenkomsten van 1,5 uur leer je de technieken van het snellezen en mindmappen en krijg je tools aangereikt om je deze technieken eigen te maken. 

De workshop is geschikt voor iedere student of volwassene die tijd uit wil sparen door sneller en beter gefocust te lezen (2-4 keer sneller) en deze informatie slim en effectief wil leren samenvatten. De workshop vindt plaats in kleine groepjes van maximaal 

4 personen en kost € 129 per persoon inclusief alle benodigde materialen.