Op weg naar Snel leren = leuk leren

Algemene informatie          Data          Tarieven          Inschrijven          Algemene voorwaarden

Cursus 'Op weg naar Snel leren = leuk leren'

Zit je in groep 8 en wil je nu alvast aan de slag om goed te leren leren? Wil je in de brugklas vanaf dag 1 weten hoe je de dingen het beste kan aanpakken? Dan is de cursus 'Op weg naar Snel leren = leuk leren' echt wat voor jou!

In drie lessen van 1 uur gaan we in kleine groepjes:
- Kijken welke agenda je hebt best kunt gebruiken en hoe je zo snel en gemakkelijk mogelijk je huiswerk kunt opschrijven.
- Kijken naar de soorten huiswerk en hoe je grote brokken huiswerk het beste kunt aanpakken.
- Focuslezen; want als je beter focust, onthoud je beter wat je leest!
- De eerste stappen van het mindmappen zetten.
- Sleutelwoorden herkennen; Hoe haal je de kern uit een stuk tekst? Hoe herken je hoofd-en bijzaken?
- Snelle pictogrammen tekenen.
- Woordjes en begrippen leren door middel van leerkaartjes.

De cursus is erg waardevol om meteen een goede start te maken op de middelbare school. Gecombineerd met de cursus Snel leren = leuk leren die je in de brugklas vanaf de herfstvakantie kunt volgen, krijg je een heel breed pakket aan studievaardigheden aangereikt om de overgang van de basisschool naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De cursus is geschikt voor leerlingen in groep 7, maar vooral voor leerlingen eind groep 8. Brugklasleerlingen die voor de herfstvakantie willen starten met leren leren, hebben met deze cursus een mooie opstap naar de echte cursus Snel leren = leuk leren die na de herfstvakantie gevolgd kan worden. 'Op weg naar Snel leren = leuk leren'  is ook geschikt voor leerlingen van het VMBO-Basis.