Faalangsttraining
 
Algemene informatie          Voor wie          Referenties          Data          Tarieven          Inschrijven          Faalangstpas VO          

Referenties

M. 16 jaar, Havo 5
Aan het begin van het schooljaar Havo 5 ben ik deze training gaan volgen, omdat ik dit jaar examen moet doen en wat sterker in mijn schoen wil staan. Met name voor presentaties, mondeline toetsen en voor black-outs. Ik had vaak negatieve gedachten, zoals 'Dat kan ik toch niet' en 'Ik kende alle woordjes, maar wist er geen één meer'. Daar moesten we iets aan gaan doen. Tijdens deze training heb ik geleerd hoe je negatieve gedachten in je hoofd om kunt zetten naar iets positiefs. Ook heeft Ellen mij goede tips gegeven over hoe je het beste een presentatie kunt houden en welke positieve gedachten hierbij kunnen helpen, zoals 'Het maakt niet  uit wat ze van me denken. Ik ben ik en jij bent jij'. Maar ook: 'Iedereen heeft zijn eigen talenten, dus het maakt niet uit als je ergens wat minder goed in de bent'. Ook weet ik nu hoe ik om moet gaan met het gevoel van een black-out en hoe ik die gedachte naar iets positiefs kan omzetten. Voor deze training had ik regelmatig last van black-outs en nu heb ik daar geen last meer van, omdat ik nu weet hoe ik ermee om moet gaan en hoe ik een black-out kan vermijden. Tijdens de training is er genoeg tijd besteed aan je individuele angsten. Ik weet nu wat ik moet doen in verschillende situaties. Ellen neemt genoeg tijd voor je angsten en natuurlijk leer je ook veel van de anderen. De training heeft me erg goed geholpen en telkens als ik weer een presentatie, mondelinge toets of iets dergelijks heb, denk ik terug aan de training en aan wat Ellen me allemaal geeft geleerd. Ellen, nogmaals bedankt!

Moeder van M. 20 jaar, VWO 6 en I. 15 jaar, VWO 4
M. is geslaagd voor zijn VWO. Superblij zijn we! Ik wil je nogmaals heel erg bedanken wat je dit schooljaar voor ons hebt gedaan. I. gaat ook heel goed op school dankzij de faalangsttraining en Snel leren=leuk leren. Geweldig!

Moeder van W. 11 jaar, groep 8
Mijn dochter heeft deze faalangsttraining bij Ellen gevolgd. Mijn dochter en ik kijken er met een goed gevoel op terug.
Ellen is een fijn persoon die de tijd neemt voor een intake gesprek waar je je hele verhaal kwijt kunt. Ik heb mijn dochter in kleine stapjes zien veranderen. Na de eerste bijeenkomst kwam ze opgelucht naar buiten want nu herkende ze waar ze last van had. Na de training gaf ze zelf aan dat ze blij was dat ze deze training bij Ellen heeft gedaan. Ze was trots op zichzelf en ik op mijn dochter. Leuk om kleine positieve veranderingen te zien. Wij zijn heel tevreden over Remedial Teaching Oisterwijk!

I, 15 jaar, VWO 4
Faalangstig en zenuwachtig. Dat was hoe ik een tijd geleden altijd aan mijn toetsen begon. Ik besloot dus samen met mijn ouders en leraar om een faalangsttraining te volgen bij Ellen. Dat is een goede zet geweest. Er volgden acht gezellige en behulpzame trainingen. Ik deed dit samen met een ander meisje. Zo waren er voor ons allebei voldoende mogelijkheden om aan onze problemen te werken. Het was mooi hoe wij ook elkaar zagen groeien op bepaalde gebieden naarmate de training vorderde. Doordat we iedere training iets meekregen wat ons zou helpen, merkte ik aan het eind van de training dat ik echt met bepaalde situaties beter om kon gaan. Bij mij lag het probleem vooral op school, met name tijdens toetsen en die maak ik nu een heel stuk makkelijker. De trainingen bij Ellen zijn vooral erg gezellig en ik ging er elke week weer met plezier naar toe. Ik vond het zelfs jammer dat de training voorbij was! Ellen heeft mij echt een houvast gegeven en ik merk een groot verschil met het maken en voorbereiden van toetsen. Ik schiet niet meer in de stress, heb geen tijd tekort meer en ben zelfs een stuk minder zenuwachtig voordat ik begin. Met het voorbereiden merk ik vooral dat ik rustiger aan mijn werk begin en dat ik het beter plan. Ik heb het zelfs beter naar mijn zin op school. Deze training heeft dus heel veel bijgedragen voor mij en daar ben ik heel dankbaar voor! Ik raad deze training echt aan als je last hebt van faalangst, in welke vorm dan ook. Het is geschikt voor alle leeftijden, jong en oud. Doordat Ellen het zo gezellig en prettig maakte, was het helemaal niet vervelend om aan mijn faalangst te werken en dat is me dankzij haar ook goed gelukt!