Snel leren = leuk leren

Algemene informatie          Tarieven          Data          Inschrijven          Algemene voorwaarden          Handig om te hebben

Referenties

Referenties

Klik hier voor het succesverhaal over Imke. Imke volgde de cursus bij RT Oisterwijk in het voorjaar van 2014. 

Klik hier voor het succesverhaal over Maartje. Maartje volgde de cursus bij RT Oisterwijk in het najaar van 2014. 


Moeder van drie; VWO 5, VWO 4, Brugklas
Morgen begint de proefwerkweek van K. Hij zit vol aandacht allerlei mindmaps te maken. Ook S. is ervan overtuigd dat het op papier zetten van de stof hem helpt bij het leren. L. blijft eigenwijs, maar is in onze ogen wel rustiger en werkt hard op zijn manier. Hij staat geen onvoldoendes meer! Ik ben blij dat onze kinderen bij jou op cursus zijn geweest. Heel vaak hoor ik: '"Ellen heeft gezegd dat...." Hartelijk dank voor je inzet en aandacht!


M. 16 jaar, HAVO 5
Nadat ik de faalangsttraining bij Remedial Teaching Oisterwijk heb gevolgd, ben ik meteen gestart met de training ‘Snel Leren = Leuk Leren’.  In de training leer je vooral: 

-       Hoe je planningen moet maken
-       Hoe het snellezen werkt
-       Hoe je een goede mindmap moet maken
-       Hoe je alles overzichtelijk voor jezelf kan ordenen.

Ik heb veel profijt van het snellezen, het plannen en wat ook heel fijn is om een proefwerk te leren aan de hand van een mindmap. Het snellezen is ook heel handig, omdat je het bijna overal kan toepassen. Bijvoorbeeld bij het lezen van boeken voor Nederlands, maar ook bij Engelse, Franse en Duitse boeken. Tijdens het leren van toetsen is het snellezen erg handig, want doordat je zo gefocust bent op de stof kun je je gedachten er beter bij houden, dus onthoud je alles beter. Eerst duurde het altijd heel lang om bijvoorbeeld een hoofdstuk geschiedenis door te lezen. Tijdens de cursus van 6 weken ben ik van 240 woorden per minuut naar 1349 woorden per minuut gegaan, dus ik lees nu bijna zes keer zo snel als aan het begin van de cursus. Nu duurt het lezen van een hoofdstuk minder lang, dus uiteindelijk houd ik meer tijd over voor andere dingen.

Het maken van een mindmap is heel handig als je een toets moet leren, want tijdens het maken van een mindmap heb je de stof al vaak doorgenomen en doordat je de stof in het kort opschrijft in de mindmap ken je eigenlijk alles al en hoef je het alleen nog een paar keer te herhalen. Ook kun je een mindmap maken voor de opzet van een werkstuk, boekverslag of presentatie.

Doordat je leert hoe je een goede planning moet maken, zoals voor een toetsweek of gewoon voor je huiswerk, heb je alles overzichtelijk bij elkaar staan. Zo kun je in één oogopslag zien wat je moet doen en wat je de rest van de week nog moet doen. Je hoeft niet alles in je hoofd te onthouden, dus dat zorgt voor rust.

Ellen heeft me overal super goed bij geholpen. Als ik ergens niet uitkwam had ze altijd andere mogelijkheden. Ook heb ik met Ellen een planning gemaakt voor mijn examen en dat zorgt voor erg veel rust. Deze cursus heeft mij erg veel geholpen en ik ben nu veel minder tijd kwijt aan school, dus meer tijd over voor andere leuke dingen. Ellen, nogmaals bedankt!Inschrijven